CAC

Pengenalan

Berusaha menjadi Pusat Pengumpulan Data Keusahawanan Fakulti dan pembudayaan Keusahawanan Kreatif di UMK, Malaysia dan Antarabangsa.

Berusaha menjadi Pusat Inkubator + Akselerator yang berupaya membantu pembinaan dan pembangunan syarikat startup pelajar di kampus seawal semester satu.

Berusaha memastikan penglibatan dan melantik pensyarah / tenaga pakar / syarikat sebagai mentor bagi membantu, membina,  memantau,  dan menyelia kelestarian (sustainability) syarikat pelajar dari aspek kepakaran elektif bidang pengajian yang ditawarkan di FTKW UMK

Berusaha berperanan untuk membimbing, menyelia dan meningkatkan kecekapan pengurusan syarikat pelajar menerusi program re-skilling dan up-skilling.

Berusaha menjadi sumber penjanaan pendapatan kepada fakulti, staf dan pelajar melalui penganjuran bengkel, khidmat profesional dan penawaran kursus jangka pendek.

Apa itu NEST?

N.E.S.T (Navigated Entrepreneurship Tracking System)

Apa itu NEST?

Untuk memastikan hasrat di atas dapat dicapai, CAC telah mewujudkan sebuah modul yang dikenlai sebagai Navigated Entrepreneurship Tracking System (NEST) dalam membentuk syarikat pelajar, dan boleh digunapakai kepada mana-mana syarikat yang bernaung di bawah CAC.

Modul "Navigated Entrepreneurship Tracking System" ini berfungsi sebagai alat (tools) / platform yang berperanan sebagai checklist dan untuk memantau milestone perkembangan syarikat pelajar sehingga berjaya dan dapat berdaya saing di pasaran terbuka.

Jom bersama membantu pembangunan pelajar ke arah keusahawanan kreatif. Diharapkan pada tahun 2018 lebih banyak syarikat pelajar muncul di bawah bimbingan CAC dengan bimbingan Tenaga Akademik / Syarikat / Organisasi / Industri bagi kita bersama-sama memacu pembangunan ekosistem keusahawanan kreatif oleh warga FTKW, UMK.

Sehubungan itu, pihak CAC membuka peluang kepada mana-mana syarikat/organisasi/industri/rakyat Malaysia yang berkelayakan dan relevan untuk bekerjasama bagi membangunkan negara bangsa yang maju selaras dengan hasrat TN50 untuk diwarisi oleh anak cucu cicit kita dengan aman dan sentosa pada masa depan.

IMG 20171220 083921 IMG 20171220 083934

Pencapaian

WhatsApp-Image-2018-03-01-at-2.07.37-PM

Hubungi Kami